Seuran historiaa

Helsinkiläinen kendo sai alkukipinänsä Porvoossa vuonna 1986, kun judoseura Shirokawa järjesti kyudo-leirin. Leirin opettajana toimi saksalainen Felix Hoff, joka oli tuolloin 5. dan renshi kyudossa, mutta myös 4. dan kendossa. Leirin aikana syntyi ajatus kendon tuomisesta Suomeen, ja porvoolaiset järjestivät vielä samana vuonna yhdistetyn kyudo- ja kendoleirin. Leirin opettajaksi lupautui jälleen Felix Hoff.

Porvoolaiset lähettivät pari sataa leirikutsua budoseuroihin eri puolille Suomea. Saatiin vielä pari lehtijuttuakin, ja tuloksena oli yli 60 kendosta kiinnostunutta.

Leirin jälkeen Helsingissä alettiin harjoitella innokkaasti. Ensimmäisiä treenejä vedettiin Meidokanin tatamilla. Viikoittain treeniaikaa oli tunti, varusteina shinait, eikä juuri muuta. Vähitellen edistyttiin, saatiin lisää harjoittelijoita ja varusteita. Vuoden 1986 lopulla Ki-Ken-Tai-Icchi rekisteröitiin yhdistysrekisteriin.

Seuraavana vuonna Helsinkiin saapui Angela Neumeister, 4. dan, yhdessä Felix Hoffin kanssa. Leirejä ryhdyttiin pitämään säännöllisemmin, ja usein niillä nähtiin juuri Angela, josta sittemmin tuli Euroopan mestari. Monesti Neumeisterin mukana tuli myös Saksan maajoukkueen edesmennyt valmentaja Kozo Ando, silloinen 7. ja sittemmin 8. dan. Keväällä -86 harjoituksiin saapui japanilainen sotilasattasea, eversti Uematsu, silloinen 5. dan ja sittemmin 7. dan. Uematsu oli mukana alkuvaiheessa muutaman vuoden ajan ja auttoi seuran nuoria kendokoita järjestämään harjoituksiaan mielekkäiksi.

Ensimmäinen Japanin Kendoliiton lähettämä opettaja, Tooru Takahashi, 7. dan, saatiin Suomeen vuonna 1990. Siitä lähtien monet huippuopettajat ovat vierailleet seurassamme. Nämä Japanin Kendoliiton lähettämät senseit vierailevat alkuvuodesta noin 2-3 kuukauden ajan ja vastaavat silloin seuran kendo-opetuksesta. Normaalisti kendoharjoitusten vetämisestä vastaavat maamme edistyneimmät kendokat Markus Frey, renshi 7. dan ja Mikko M. E. Salonen, renshi 7. dan.

Kendon lisäksi seurassa harjoitellaan myös iaidoa, jodoa ja atarashii naginatado’ta. Iaidon harjoittelu seurassa alkoi 1999 tienoilla ja jodo tuli mukaan lajivalikoimaan 2001 aloitetun toiminnan myötä. Atarashii naginatado’n harjoittelu alkoi vuonna 2009.

Pitkään seuran harjoituksia järjestettiin eri kouluilla ympäri Helsinkiä mutta vuoden 2006 syksystä lähtien kaikki harjoitukset suuria leirejä lukuun ottamatta on saatu pitää Olympiastadionin itäsiiven liikuntatiloissa.

Nykyään Ki-Ken-Tai-Icchi on Suomen suurin kendoseura. Vuodessa seura järjestää reilut 1000 tuntia ohjattuja harjoituksia sekä useita leirejä, turnauksia ja graduointitilaisuuksia. Jäseniä on kirjoilla pitkälti yli 200 henkeä. Peruskursseja KKTI järjestää kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Erillistä junioritoiminta seura järjestää kendossa. Etelä-Suomen Urheilun ja Liikunnan (ESLU) jäsen seura on ollut vuodesta 2009.

Ki-Ken-Tai-Icchin Pietarilaisen ystävyysseuran, Shiten Kendo Clubin kanssa järjestetään vastavuoroisia minileirejä vuosittain. Muutenkin seuran toiminta on hyvin kansainvälistä, sillä seurassa vierailee usein harrastajia naapurimaista ja kauempaa ja seurasta vieraillaan muualla.

Seuran logon on suunnitellut Markus Frey.

.