Miekan tielle – Ki-Ken-Tai-Ichin peruskurssit syksyllä 2018

 

Kendoseura Ki-Ken-Tai-Ichi järjestää peruskurssin syksyllä 2018 seuraavissa lajeissa:

Kendo Lajiesittely

Jodo Lajiesittely

Iaido Lajiesittely

Atarashii Naginatado Lajiesittely

Peruskurssi-ilmoittautuminen alkaa 9.8.2018!

Ilmoittaudu tästä http://www.kkti.fi/ilmoittaudu-peruskursseille/

Peruskurssinäytös

Lajeihin voit tutustua ennen peruskurssin alkamista peruskurssinäytöksessä, jossa voit tutustua sitoumuksetta lajien harjoitteluun, käytettäviin aseisiin ja asuihin sekä lajien harjoittelijoihin ja opettajiin. Näytös pidetään harjoittelutiloissamme Myllypuron Arena Centerillä (kartta) 25.8.2018 klo 12:00. Tervetuloa!

Yleistä kaikista peruskursseista ja kurssien alkaminen

Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella (lomake). Ensimmäiset harjoitukset ovat lajeittain:

Jodo tiistaista 28.8. alkaen
Kendo maanantaista 27.8 alkaen
Kendojuniorit keskiviikosta 29.8. alkaen
Iaido tiistaista 28.8. alkaen
Naginata keskiviikosta 29.8. alkaen

Lasku kurssista lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen kurssin alkamisen jälkeen.

Kaikkien lajien peruskurssin hinta on 100 euroa (poikkeuksena juniorien syksyn peruskurssi on 50 euroa). Se sisältää itse kurssin (kaksi harjoituskertaa viikossa), seuran ja liiton jäsenmaksut sekä vakuutuksen kuluvalle vuodelle. Suoritettuasi jonkin lajin peruskurssin, voit harjoitella mitä tahansa seurassamme harrastettavaa lajia – eli 4 lajia yhden hinnalla 🙂

Maksutapoina käy:
Pankkisiirto
SporttiPassi
Smartum setelit
Virike setelit
Ticket Mind&Body
Smartum kortti.

Harjoituspaikka

Kaikki harjoitukset pidetään seuran salilla Arena Center Myllypuro (Alakiventie 2)

Tiedustelut

Kurssien sisällöstä voi tarkemmin kysellä kunkin kurssin kohdalla mainituilta henkilöiltä. Puhelin- tai sähköpostitiedusteluita varten löydät seuran toimihenkilöiden yhteystiedot näiltä sivuilta.

Peruskurssien harjoitusajat

(HUOM: jokaisella kurssilla harjoitellaan kahdesti viikossa)

Junnukendo keskiviikko klo 17:30 – 19:00 ja lauantai 11:30-13:00
Aikuisten Kendo maanantai klo 19:00-20:30 ja perjantai 17:30-19:00

Muut lajit kts: http://www.kkti.fi/harjoitukset/

Lisätietoa kursseista:

Kendon peruskurssi aikuisille ja nuorille

Aikuisten kurssille voivat osallistua 14 vuotta täyttäneet nuoret ja kaiken ikäiset aikuiset. Yläikärajaa ei ole. Lue lisää kendosta laji-infosta.

Kurssin harjoituspäivät ja -ajat ovat maanantai ja perjantai . Harjoituksia ohjaavat Mikko Salonen (renshi 7. dan), Ilkka Salminen (5. dan)

Varusteiksi kurssille riittävät verryttelyhousut ja t-paita. Harjoittelemme avojaloin.

Kurssilaisten tulee hankkia bambumiekka eli shinai. Aikuisten malli maksaa noin 30 euroa. Pyrimme siihen, että shinaita olisi myynnissä ensimmäisissä harjoituksissa. Seuralla on myös mahdollisuus lainata shinaita harjoitusten ajaksi.

Syksyn peruskurssi päättyy joulukuun tienoilla. Päätöspäivä vahvistetaan vielä kurssin edetessä. Onnellisesti läpäisty vyökoe maksaa 20 euroa.

Harrastusta jatkettaessa hankittavaksi tulee tummansininen takki ja hakama (japanilaiset leveälahkeiset housut). Kurssin vetäjät neuvovat välineiden hankinnassa kurssin aikana. Kendon suojavarusteita ei käytetä peruskurssin aikana. Kendoa voi harrastaa hyvinkin noin vuoden verran ennen kuin varusteiden hankkiminen tulee ajankohtaiseksi. Lue myös Mitä peruskurssin jälkeen?

Lisätietoja:
Mikko Salonen
kendo@kkti.fi

Lue lisää kendosta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kend%C5%8D
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kendo_Suomessa

Katso video kendosta:

Kendon peruskurssi lapsille

Lasten peruskurssi järjestetään 7-13 -vuotiaille lapsille. 14 vuotta täyttäneet nuoret osallistuvat aikuisten peruskurssille.

Vanhemmat voivat osallistua lastensa kanssa samalle kurssille ja tämä on ehdottomana osallistumisedellytyksenä alle 7-vuotiaille. Nuorten junioreiden kohdalla pyydämme vanhempia huomioimaan kunkin lapsen omat kyvyt ja jaksaminen. Kendon juniorikurssille osallistuakseen pitää jaksaa olla mukana opetuksessa 1,5 tunnin ajan. Tässä on suuria eroja eri lasten välillä ja vanhemmat itse ovat parhaita asiantuntijoita oman lapsensa kohdalla. Lue lisää kendosta seuran sivuilta laji-infosta sekä junioritoiminnasta.

Juniorikurssin harjoituspäivät ovat keskiviikko klo 17.30-19.00 ja lauantai klo 11.30-13.00. Juniorikurssista päävastuussa ovat Jukka Alstela (5. dan) ja Kaiu Piipponen (4. dan). Varusteiksi kurssille riittävät verryttelyhousut ja t-paita. Harjoittelemme avojaloin. Kendon suojavarusteita ei käytetä peruskurssin aikana eikä lyöntejä viedä perille.

Kurssilaisten tulee hankkia bambumiekka eli shinai, joka maksaa noin 30 euroa. Seuralta on mahdollisuus lainata shinaita eikä oman hankinta ole pakollista peruskurssin aikana.

Kurssi sisältää harjoitukset kaksi kertaa viikossa kolmen kuukauden ajan ja päättyy 6. kyun vyökokeeseen. Tarkka graduointipäivä vahvistetaan kurssin edetessä. Onnistuneesti läpäisty vyökoe maksaa 20 euroa ja kokeen jälkeen saa osallistua kaikkiin seuran harjoituksiin, joissa ei ole ikä- tai tasorajoituksia.

Harrastusta jatkettaessa hankittavaksi tulee tummansininen takki ja hakama (japanilaiset leveälahkeiset housut). Seuralta on mahdollista vuokrata niin vaatteita kuin suojavarusteita (bogu).

Lisätietoja:
Kaiu Piipponen
juniorivastaava@kkti.fi

Jodon peruskurssi

Jodon opiskelun voi aloittaa koska tahansa ja harjoittelun virstanpylväinä suoritetaan vyöarvoja (kyu-dan -järjestelmä). Katso itsellesi sopiva harjoitus ja tule mukaan! Harjoitukset ovat tiistaisin ja sunnuntaisin.

Lajin harjoituksia on kolme kertaa viikossa (tiistai, torstai ja sunnuntai). Tarkista seuran sivuilta voimassa oleva aikataulu sekä mahdolliset poikkeukset. Vetäjinä toimivat Joonas Pihlaja (3. dan) ja Tea Pihlaja (3.dan).

Ensimmäisen vyöarvon jälkeen harjoittelu jatkuu ja 2-3 viikoittaisen harjoituksen tahdilla on seuraava saavutettavissa 3 kk:n kuluttua. Ylemmissä kyu-arvoissa osallistuminen leireille on välttämätöntä. Seura järjestää 2-3 jodoleiriä vuodessa. Jodo soveltuu 14 vuotta täyttäneille, mutta nuoremmatkin voivat soveltua jodon harjoittelijoiksi mikäli kärsivällisyys ja käsien pituus riittävät jo’n käsittelyyn. Yläikärajaa ei ole.

Varusteiksi riittävät aluksi verryttelyhousut ja t-paita. Harjoittelemme avojaloin. Jo’n saa harjoituksiin lainaksi seuralta. Harrastusta jatkettaessa hankittavaksi tulevat tummansininen takki, hakama (japanilaiset leveälahkeiset housut), jo (keppi) ja bokken (puinen miekka). Vetäjät neuvovat harjoitusvälineiden hankinnassa.

Lisätietoja:

Tea Pihlaja, jodon lajivastaava jodo (miuku) kkti.fi

Timo Reenpää timo.reenpaa (miuku) welho.com

Lue lisää jodosta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jodo

www.jodo.fi

Iaidon peruskurssi

Iaidon peruskurssin harjoitukset ovat kahdesti viikossa, tiistaisin ja lauantaisin. Kurssin ohjaajina toimivat Tuula Kiviluoto (5. dan) ja Richard Raurala – iaidon lajivastaava. Kurssi päättyy 6. kyun graduointiin. Kurssi on suunnattu vähintään 15 vuotta täyttäneille.

Varusteiksi kurssille riittävät verryttelyhousut ja t-paita, jonkinlainen kangasvyö jonka avulla puinen miekka pysyy vyötäröllä, sekä kunnolliset polvisuojukset, koska harjoituksissa ollaan paljon polvi-istunnassa liikkeelle lähdettäessä (ns. istuvat katasarjat). Harjoittelemme avojaloin. Puisen bokken-miekan saa lainaksi seuralta. Harrastusta jatkettaessa hankittavaksi tulee musta takki ja hakama (japanilaiset leveälahkeiset housut) sekä bokken ja saya, eli puinen miekka ja tuppi. Kurssin vetäjät neuvovat välineiden hankinnassa kurssin aikana.

Lisätietoja:

Richard Raurala, iaidon lajivastaava
iaido (miuku) kkti.fi

Naginatan peruskurssi

Atarashii naginatado on kohtalaisen uusi laji maassamme, jota on harjoiteltu seurassa vuodesta 2009. Peruskurssin harjoitukset ovat kahdesti viikossa, keskiviikkoisin (20:30-22:00) ja sunnuntaisin (16-18). Kurssin ohjaajana toimivat Suomen naginatapioneerit.

Peruskurssi on suunnattu vähintään 15 vuotta täyttäneille ja mukaan mahtuu korkeintaan 20 henkeä.

Varusteiksi kurssille riittävät verryttelyhousut ja t-paita. Harjoittelemme avojaloin. Puuvartisen, bambuteräisen naginatan saa aluksi lainaksi harjoituksissa. Jatkossa tulevat hankittavaksi sekä oma naginata (noin 80 euroa) että harjoitteluasu (takki ja hakama) Kurssin vetäjä neuvoo välineiden hankinnassa kurssin aikana.

Lue lisää naginatasta näiltä sivuilta: www.naginata.fi

Lisätietoja:

naginata (miuku) kkti.fi

.